Opskrift på ovnbagte rødder

Ovnbagte rødbeder

4

Ingredienser

  • Du skal bruge:
  • * 1 kg rødbeder
  • * 10 svesker uden sten, skåret i grove stykker
  • * 1 spsk små kapers med top
  • * 2 fed hvidløg, skåret i papirtynde skiver
  • * 1 pære eller æble, skåret i grove tern
  • * 2-3 stænger bladselleri, skåret i tynde skiver
  • * 5 gr ingefær, hakket meget fint
  • * 5-6 dråber fish sauce
  • * friskpresset saft og fintrevet skal af 1 økologisk citron
  • * 2 spsk ekstra jomfrusesamolie
  • * Hav- eller stensalt
  • * Friskkværnet, sort peber

Sådan laver du ovnbagte rødbeder

  1. Kom rødbederne i en bradepande med et par centimeter vand i bunden. Sæt bradepanden i ovnen, stil temperaturen på 180° C og giv rødbederne 60-90 minutter til de er møre, så du nemt kan prikke i dem med en kniv. Lad rødbederne køle ned.
  2. Flå rødbederne og skær dem i grove bidder. Bland rødbeder, svesker, kapers, hvidløg, pære eller æble, bladselleri, ingefær, fish sauce, citronsaft og –skal og sesamolie i en skål. Smag til med salt og peber. Lad gerne salaten trække lidt inden servering.

Spis brød til!

Spis godt brød til og så noget kogt kylling eller et godt stykke kød. Rødbedesalaten smager faktisk endnu bedre dagen derpå. Hvis du er i legehumør, så prøv at tilføje flere krydderier. En smule chili, lidt knust frisk rosmarin, lidt frisk timian eller knuste rosenblade er alle sager, der er værd at lege med.

Mormordippen har sit navn fordi den minder om ”mormordressing”, der er en pendant til den klassiske fløde-eddike-citron-sukker dressing, som man normalt får på grøn salat. Det er den dressing, der får dig til at overveje, om du skal drikke resterne direkte af skålen eller styre dig. Her får du en tilsvarende lækker smag, blot i tyk form, der hænger fast på grøntsagsstængerne.

Mængde: Nok dip til mange måltider.

Tilberedningstid: Fem til ti minutter.

Holdbarhed: Mormordippen holder sig frisk op til en uge i køleskabet, hvis du opbevarer den i en ren beholder og bruger en ren ske til at tage med hver eneste gang.

Anvendelse: Som mellemmåltid, forret og natmad.