Ovnbagte rødspætter med krydderurter og nye kartofler
Køb fire friske rødspætter eller skrubber, og bag dem i ovnen med grøntsager, krydderurter og hvidvin. Nemt og lækkert.
4 personer
Total:1 time 10 minutter
Arbejdstid:45 minutter
Ingredienser
- 4 hele rødspætter (eller skrubber)
- salt og peber
- 2 fennikel
- 2 rødløg
- 500 g tomater (gerne forskellige slags)
- 1 citron (øko)
- timian og oregano
- 2 dl hvidvin
- 3 spsk. olivenolie
Tilbehør:
- ¾-1 kg nye kartofler
- 50 g smør
- 1 bundt dild
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Rens rødspætterne, skyl dem i koldt vand, og dup dem tørre med køkkenrulle. Krydr dem med salt og peber, og læg dem på bagepapir i 1-2 bradepander.
- Rens fennikel og rødløg, skær dem i tynde både, og læg dem omkring rødspætterne.
- Skyl tomaterne, skær store tomater i halve, og læg dem i bradepanden.
- Skyl citronen, og skær den i skiver. Skyl krydderurterne grundigt. Læg dem over fisken.
- Stænk med hvidvin og olivenolie, og sæt fadet midt i ovnen i ca. 25 min.
- Skrub kartoflerne rene, og kog dem i velsaltet vand i 8 min. Sluk, og lad dem trække færdige under låg i ca. 8 min. Hæld vandet fra kartoflerne, og anret med smørklatter og frisk dild.
- Server rødspætterne direkte fra bradepanden.