Ovnstegt kylling med rødløg og rabarber
Til denne sommerret er der både rabarber indeni og udenom kyllingen i fadet. Husk at nyde fyldet, som smager som en frisk chutney.
4
Total:30 minutter
Ingredienser
- 1 frisk kylling (1400-1500 g)
- salt og peber
- 500 g rødløg
- 500 g rabarber
- 50 g blødt smør
- 1 spsk. sukker
Fyld:
- 5 g frisk ingefær
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk. friskhakket timian
- 2 spsk. farin
Tilbehør:
- kartofler og salat
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Rens kyllingen indvendigt, og krydr den med salt og peber.
- Pil rødløgene, og skær dem i både. Rens rabarberne, skær 150 g i små stykker (1 cm), og resten i ca. 4-5 cm lange stykker.
- Fyld: Bland de små rabarberstykker med revet ingefær, knust hvidløg, timian, farin, salt og peber, og fyld dem ind i kyllingen.
- Bind kyllingelårene ind til brystet, læg kyllingen i et ovnfast fad, og smør den med smør. Læg rødløgsbådene omkring kyllingen, og fordél også et par smørklatter på dem. Sæt fadet i ovnen i 30 min.
- Drys de lange rabarberstykker med sukker, bland dem med rødløgene omkring kyllingen, og steg videre i 30 min.
- Lad kyllingen hvile tildækket i 5 -10 min., og servér med kogte eller ovnstegte kartofler og en grøn salat.