Ovnstegt kylling med sommergrøntsager

Ovnstegt kylling med sommergrøntsager

Sæt en saftig kylling med masser af sommergrøntsager på bordet. Retten passer sig selv det meste af tiden – nemt og lækkert.

4 personer

Total:2 timer

Arbejdstid:45 minutter

Ingredienser

  • 1 stor, frisk kylling (1500 g)
  • 1 helt hvidløg
  • 1 håndfuld oregano
  • 1 stilk rosmarin
  • 1 citron (øko)
  • 4 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. groft salt
  • friskkværnet sort peber
  • 3 peberfrugter (gerne forskellige farver)
  • 750 g gul og grøn squash
  • 2-3 rødløg
  • 200 g fetaost
  • 50 g sorte oliven
  • 1 håndfuld frisk mynte

Tilbehør:

  • kogte eller ovnstegte kartofler

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Rens kyllingen, og læg den i et ovnfast fad.
  3. Del hvidløget i fed, og pil dem. Hak 3 fed sammen med skyllet oregano og rosmarin, og bland det med fintrevet citronskal og -saft, olivenolie, salt og peber. Hæld halvdelen over kyllingen, og sæt fadet i ovnen i 45 min.
  4. Rens grøntsagerne, og skær dem i grove stykker. Bland dem med de pillede hvidløgsfed og resten af marinaden. Læg dem omkring kyllingen i fadet efter de første 45 min., og sæt fadet tilbage i ovnen i ca. 30 min., til kyllingen er gennemstegt.
  5. Stik i et lår; saften skal være klar, ellers tjek med et stegetermometer, der skal vise 75 grader.
  6. Drys grøntsagerne med fetaost, sorte oliven og friskhakket mynte. Server med kogte eller ovnstegte kartofler.

Tip:

Fyld evt. kyllingen med ekstra hvidløgsfed, frisk oregano og rosmarin samt citronbåde.