Påskekage
Den flotte påskekage består af lyse kagebunde, mangofyld og flødeostecreme, og er pyntet med grønt "mos" og påskeæg.
1 kage til 12-16 pers.
Total:25 minutter
Kagebunde:
- 175 g blødt smør
- 250 g sukker
- 2 tsk. vaniljesukker
- 6 æg
- 300 g mel
- 1 spsk. bagepulver
- ¼ tsk. salt
- 2 modne mangofrugter
- ½ citron eller lime (øko)
- 3 spsk. sukker
- 2 blade husblas
- 200 g flødeost naturel
- 100 g blødt smør
- 150 g flormelis
- 1 tsk. vaniljesukker
- 75 g kokosmel
- 1 flaske eller tube grøn farve
- ¼ liter piskefløde
- 1 pose påskeæg (f.eks. fugleæg fra Anthon Berg)
Kagebunde:
- Smør 2 springforme (20-22 cm) med lidt smør, og drys dem med mel. Bank overskydende mel ud af formene.
- Pisk smørret luftigt, pisk sukker og vaniljesukker i, og pisk det cremet i 3-4 min. med en håndmikser. Pisk æggene i ét ad gangen, og pisk godt imellem hver.
- Sigt mel og bagepulver sammen, og tilsæt salt. Bland det i dejen.
- Fordel dejen i de 2 forme, og sæt dem i ovnen ved 160 grader varmluft i ca. 25 min. Tjek med et træspyd, at de er gennembagte, og lad dem stå i formene i 5 min., før de vendes ud på en rist til afkøling.
Mangofyld:
- Skræl mangoerne, og skær frugtkødet af de flade sten.
- Blend mangofrugt sammen med fintrevet citronskal og sukker, og smag til med citron- eller limesaft.
- Udblød husblassen i koldt vand. Knug vandet af, og smelt det med 1 dl mangopuré over meget svag varme.
- Bland med resten af mangopuréen.
Creme:
- Pisk alle ingredienser sammen, og pisk derefter ved høj hastighed i ca. 5 min., til cremen er luftig.
- Del kagerne i 2 bunde hver, og læg dem sammen med mangopuré og creme i en springform foret med kagefilm.
- Sæt kagen i køleskabet i mindst 1 time.
Mos:
- Farv kokosmel med grøn farve – evt. i 3 forskellige nuancer, og tør det i ovnen ved 140 grader i 10-15 min. Kør evt. den færdige, grønne kokos lidt finere i en foodprocessor.
- Afkøl.
Pynt:
- Tag kagen ud af formen, og sæt den på et fad. Dæk kagen med et tyndt lag flødeskum. Lav nogle forhøjninger af flødeskum, og drys med "mos" og påskeæg.