Tiramisu-pandekagelagkage
Steg en stor stak pandekager, og læg dem sammen med cremet mascarponefyld tilsat Amaretto og kaffe, så smagen minder om klassisk tiramisu. Byg pandekage-lagkagen op i lag - og nyd den eventuelt med en kugle god vaniljeis til.
8
Total:1 time
Arbejdstid:30 minutter
Ingredienser
- 100 g smør
- 250 g hvedemel
- 50 g sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- ½ tsk salt
- 4 æg
- 5 dl sødmælk
- Smør til stegning
- 750 g mascarpone
- 200 g flødeost naturel
- 200 g flormelis
- 1 ½ tsk espresso kaffepulver
- 3 spsk Amaretto
- 30 g kakaopulver
Sådan gør du:
- Smelt smørret, og lad det køle let af. Pisk resten af ingredienserne til pandekagedejen sammen i en skål med en elpisker, til den er uden klumper. Tilsæt det smeltede smør, og rør dejen ensartet.
- Opvarm en pande med en lille smule smør, og hæld lidt dej på panden. Steg pandekagerne en efter en, til de er gyldne på begge sider. Læg dem på et fad eller en rist til afkøling, efterhånden som de bliver færdige.
- Mascarponecreme: Pisk mascarpone og flødeost luftigt i en skål med en elpisker. Tilsæt flormelis og espressopulver, og pisk videre, til cremen er ensartet. Smag cremen til med Amaretto.
- Læg en pandekage på et fad, smør et tyndt lag mascarponecreme på, og sigt en lille smule kakaopulver over. Læg en pandekage ovenpå, og gentag med mascarponecreme og kakaopulver. Fortsæt indtil alle pandekagerne er brugt.
- Fyld resten af cremen i en sprøjtepose, og sprøjt den ud på toppen af kagen. Sæt lagkagen på køl i mindst 2 timer, og sigt et fint lag kakaopulver over lige inden servering.