4 personer

Ingredienser

  • Dej:
  • 3 æg
  • 3 spsk. sukker
  • ½ tsk. salt
  • 200 g mel
  • 5 dl mælk
  • smør til bagningen
  • Sauce:
  • 100 g sukker
  • 50 g smør
  • 2½ dl appelsinjuice

  1. Pisk dejen sammen, og lad den hvile 30 min.
  2. Lad sukkeret blive lyst gyldent på panden, tilsæt smørret, og bland godt. Rør appelsinjuicen i karamellen, fortsæt med at røre, til karamellen igen er opløst. Lad saucen koge lidt ind, og sæt den til side.
  3. Bag små og tynde pandekager af dejen, brug ca. ½ dl dej pr. stk. Fold dem som små vifter. Tør panden ren og hæld ca. 1 cm appelsinsauce i den. Læg vifterne taglagt i saucen og dryp overfladen med resten af saucen. Løft forsigtigt i pandekagerne, så saucen kan flyde ind alle vegne, varm det hele godt igennem, og lad det koge lidt videre, indtil saucen bliver sirupsagtig.
  4. Serveres gerne i panden, så de kan holde sig varme.