Pandekager med honning-vanilje-creme

Pandekager med honning-vanilje-creme

6 pers.

Ingredienser

  • 4 æg
  • 5 dl mælk
  • 200 g hvedemel
  • 1 dl rugmel
  • ½ tsk. salt
  • 25 g smør
  • smør til bagning
  • Tilbehør:
  • f.eks. tern af kiwi og ananas samt lidt flydende honning
  • Honning-vanilje-creme:
  • 2 æggeblommer
  • 2½ dl sødmælk
  • 1½ spsk. sukker
  • 2 spsk. honning
  • ½ stang vanilje
  • 1½ spsk. majsstivelse
  • 100 g hvid chokolade
  • 2 dl piskefløde

  1. Pandekager med honning-vanilje-creme: Pisk æggene sammen, og rør mælken i. Rør hvedemel, rugmel og salt i. Du kan også komme alle ingredienser i en blender og mikse det sammen, det er hurtigt.
  2. Lad dejen trække 30 min. Smelt smørret, og rør det i.
  3. Bag ca. 12 tynde pandekager.
  4. Honning-vanilje-creme: Pisk æggeblommer, mælk, sukker, honning, vaniljekorn og majsstivelse sammen i en gryde. Bring cremen til kogepunktet, mens der piskes. Lad cremen boble 1 min. mens der røres. Tag gryden fra varmen. Hak den hvide chokolade, og rør den i cremen, til den er smeltet. Afkøl cremen.
  5. Pisk fløden til skum, og vend det i cremen. Smør cremen på de varme pandekager, og rul dem sammen.