Pandestegte gulerødder med brunet smør og havtorn

Pandestegte gulerødder med brunet smør og havtorn

Havtorn er et lille bær, som vokser langs de danske kyster. På denne tid kan du finde den på frost i velassorterede supermarkeder eller på nettet. Gulerøddernes sødme og havtornbærrets aromatiske syrlighed klæder hinanden rigtigt godt.

8

Ingredienser

  • 1,2 kg gulerødder, gerne i forskellige farver
  • 4 spsk olivenolie
  • salt og peber
  • 100 g smør
  • 1 skalotteløg, fintsnittet
  • 200 g havtorn (fra frost, brug alternativt blåbær)
  • 1 bundt frisk basilikum

Sådan gør du:

  1. Skrub gulerødderne rene med en svamp, men lad gerne skrællen sidde på. Halver eventuelt de største gulerødder. Steg dem gyldne i olien på en pande, og drys godt med salt og peber undervejs. Det tager cirka 20 minutter ved mellemhøj varme, før de er møre, men husk de gerne må have bid.
  2. Smelt smørret i en lille gryde. Lad den stå og simre på varmen, til den bliver brun og dufter af nødder. Tag smørret fra varmen, og tilsæt skalotteløgsternene og havtorn. Rør godt rundt, og hæld smørret over gulerødderne.
  3. Server gulerødderne lune, og klip godt med frisk basilikum over.