Panerede fiskefileter
Paner fiskefileterne nu, så er de nemme at hive frem og stege færdige på panden, når julefrokosterne nærmer sig.
Ingredienser
- Til 10 fiskefileter:
- 2 æg
- 3 dl rugmel
- 2 tsk salt
- 1 tsk peber
- 10 fileter af skrubbe eller rødspætte
- Bagepapir og en boks til fryseren
- Til servering: ca. 100 g smør til stegning, salat, remoulade og agurkesalat.
Sådan laver du fiskefileterne:
- Pisk æggene sammen i en dyb tallerken. Rør rugmel sammen med salt og peber i en anden tallerken. Beklæd en fryseegnet boks af en vis størrelse med bagepapir i bunden. Paner nu fiskefileterne ved at dyppe dem først i mel, derefter i æg og til sidst i mel igen. Læg dem lagvis i boksen med bagepapir mellem lagene, så fiskene ikke rører hinanden. Sæt fiskene i fryseren frem til brug.
- Servering: Steg fiskefileterne, mens de stadig er frosne i rigeligt med smeltet smør på en pande. De er færdige efter 3-4 minutter på hver side. Server på rugbrød med salatblade, giv remoulade og agurkesalat til.
SE OGSÅ: Sådan laver du hjemmerørt remoulade