Papas Arrugadas med mojo verde – saltkartofler med grøn dressing

Papas Arrugadas med mojo verde – saltkartofler med grøn dressing

Det simple, rustikke og mættende indslag til tapasmenuen.

4

Total:45 minutter

Ingredienser

  • Kartofler:
  • 1 kg små kartofler (ikke nye kartofler)
  • ½ dl groft havsalt
  • Grøn salsa:
  • 2 grønne peberfrugter
  • 1 lille bundt frisk koriander, grofthakket
  • 4 fed hvidløg
  • 1 tsk spidskommen
  • 1/2 dl hvidvinseddike
  • 1 æggeblomme
  • 1 dl olivenolie

Sådan gør du:

  1. Skrub kartoflerne, og kom dem i en gryde med vand og salt. Kog kartoflerne i 20 min og hæld vandet fra, så der kun er 1 cm tilbage i bunden af gryden. Skru op for varmen, og lad vandet koge væk. Ryst gryden ind imellem. Tag gryden af varmen, når kartoflerne er helt tørre og rynkede.
  2. Skær peberfrugterne i grove stykker, kassér kerner og stilke. Kom peberfrugtstykkerne op i en blender sammen med koriander, hvidløg, spidskommen og hvidvinseddike. Blend godt og grundigt. Blend æggeblommen i, og tilsæt olivenolien i en tynd stråle, mens du fortsat blender. Smag til med spidskommen, salt og peber.
  3. Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter