Papas Arrugadas med mojo verde – saltkartofler med grøn dressing
Det simple, rustikke og mættende indslag til tapasmenuen.
4
Total:45 minutter
Ingredienser
- Kartofler:
- 1 kg små kartofler (ikke nye kartofler)
- ½ dl groft havsalt
- Grøn salsa:
- 2 grønne peberfrugter
- 1 lille bundt frisk koriander, grofthakket
- 4 fed hvidløg
- 1 tsk spidskommen
- 1/2 dl hvidvinseddike
- 1 æggeblomme
- 1 dl olivenolie
Sådan gør du:
- Skrub kartoflerne, og kom dem i en gryde med vand og salt. Kog kartoflerne i 20 min og hæld vandet fra, så der kun er 1 cm tilbage i bunden af gryden. Skru op for varmen, og lad vandet koge væk. Ryst gryden ind imellem. Tag gryden af varmen, når kartoflerne er helt tørre og rynkede.
- Skær peberfrugterne i grove stykker, kassér kerner og stilke. Kom peberfrugtstykkerne op i en blender sammen med koriander, hvidløg, spidskommen og hvidvinseddike. Blend godt og grundigt. Blend æggeblommen i, og tilsæt olivenolien i en tynd stråle, mens du fortsat blender. Smag til med spidskommen, salt og peber.
- Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter
PRØV OGSÅ: Limonade af mange slags citron