Pære belle Hélène

Pære belle Hélène

Uhmm, kunne man bare få sine seks stykkerfrugt om dagen på denne delikate måde!

4 personer

Ingredienser

  • 4 pærer
  • 8 dl vand
  • 2 dl sukker
  • 4 spsk. citronsaft
  • 1 flækket vaniljestang
  • Chokoladesauce:
  • 100 g mørk chokolade
  • ½ dl piskefløde
  • ½ dl vand
  • Desuden:
  • ½ l vaniljeis
  • Pynt:
  • panderistede mandelflager
  • flødeskum

SÅDAN GØR DU

  1. Skræl og halver pærerne,og fjern stilk og kernehus.Bring vand, sukker, citronsaftog den flækkede vaniljestangi kog. Kom pærerne i lagen,og kog dem 5-10 min., tilde er møre. Afkøl pærerne ilagen.
  2. Hak chokoladen. Kog flødeog vand op. Kom chokoladeni, og sluk for varmen. Rør, tilchokoladen er smeltet. Chokoladesaucenskal serveresvarm.
  3. Tag pærerne op af lagen.Anret pærer, chokoladesauceog is på tallerknerne. Pyntmed panderistede mandelflagerog en klat flødeskum.