Pæretærte med brombær og marcipan

Pæretærte med brombær og marcipan

Lad feriehyggen brede sig med denne skønne skærekager, der tilmed er nem og hurtig at lave.

Ingredienser

  • 150 g smør
  • 1½ dl mælk
  • 200 g revet, ren rå marcipan
  • 4 æg
  • 200 g sukker
  • 275 g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • korn af 1 vaniljestang el. 2 tsk. vaniljesukker
  • Fyld:
  • 2 pærer
  • 100 g brombær
  • 50 g smør
  • 3 spsk. sukker
  • ½ dl fløde

  1. Smelt smør og mælk sammen i en gryde. Afkøl det 5 min. Kom den revne marcipan i. Pisk æg og sukker skummende. Kom marcipanblandingen i æggemassen. Bland hvedemel og bagepulver, og rør det i. Kom vaniljekorn i. Rør dejen sammen. Fordel dejen i en bradepande (25 x 35 cm) foret med bagepapir.
  2. Skyl pærerne, og fjern kernehuset. Skær de uskrællede pærer i både. Fordel pærebåde og brombær over kagen. Smelt smør, sukker og fløde sammen, og hæld det over frugterne.
  3. Bag kagen ved 175 gr. på midterste ovnribbe ca. 50 min. Stik et spyd i kagen, er der rå dej på, skal den bage lidt længere.