Pæretærte med brombær og marcipan
Lad feriehyggen brede sig med denne skønne skærekager, der tilmed er nem og hurtig at lave.
Ingredienser
- 150 g smør
- 1½ dl mælk
- 200 g revet, ren rå marcipan
- 4 æg
- 200 g sukker
- 275 g hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- korn af 1 vaniljestang el. 2 tsk. vaniljesukker
- Fyld:
- 2 pærer
- 100 g brombær
- 50 g smør
- 3 spsk. sukker
- ½ dl fløde
- Smelt smør og mælk sammen i en gryde. Afkøl det 5 min. Kom den revne marcipan i. Pisk æg og sukker skummende. Kom marcipanblandingen i æggemassen. Bland hvedemel og bagepulver, og rør det i. Kom vaniljekorn i. Rør dejen sammen. Fordel dejen i en bradepande (25 x 35 cm) foret med bagepapir.
- Skyl pærerne, og fjern kernehuset. Skær de uskrællede pærer i både. Fordel pærebåde og brombær over kagen. Smelt smør, sukker og fløde sammen, og hæld det over frugterne.
- Bag kagen ved 175 gr. på midterste ovnribbe ca. 50 min. Stik et spyd i kagen, er der rå dej på, skal den bage lidt længere.