Pæretærte med marcipandej

Pæretærte med marcipandej

Skøn pæretærte med et strejf af kardemomme & vanilje. Server pæretærten lun med lidt cremefraiche eller flødeskum til.

1 tærte til 8-10 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Bagetid: 1 time
  • Fryse-egnet
  • Marcipandej:
  • 150 g hvedemel
  • 1⁄4 tsk salt
  • 75 g marcipan 
  • 75 g koldt smør
  • 1-2 spsk mælk eller vand
  • Fyld:
  • 75 g farin
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 2 spsk majsstivelse
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1⁄4 tsk stødt kardemomme
  • 3⁄4 kg pærer

  1. Kør mel, salt og marcipansammen i enfoodprocessor og tilsætdet kolde smør. Kør dethurtigt til en klumpetmasse og saml dejenmed mælk eller koldtvand. Pak dejen ind ogsæt den koldt imindst 1 time.
  2. Tænd ovnen på 180grader. Rul dejen ud oglæg den i en tærteform.Bland farin, vanilje,majsstivelse og krydderieri en skål og dryshalvdelen ud i tærtebunden.
  3. Skræl pærerne,halvér dem og fjern kernehusene.Skær pærernei tynde skiver og læg dem smukt på tærten.Drys med den resterendesukkerblanding.Bag tærten i 50-60 min.
  4. Servér tærten lun ellerafkølet med cremefraiche,flødeskum ellervaniljeis.