Pæretærte sund version

Sund pæretærte

Denne pæretærte er meget velsmagende og tilmed smuk at se på. Kombinationen af de syrligtsøde pærer og den søde marcipansmag er dejlig.

6 personer

Ingredienser

  • 100 g kokosolie
  • 70 g honning
  • 2 æg
  • 1 dl fuldkornsrismel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 100 g marcipan
  • 3 modne pærer
  • kanel
  • kokossukker

  1. Sådan gør du: Tænd ovnen på 180 grader, alm. ovn. Smelt kokosolien i en gryde. Hæld den over i en skål, og pisk den sammen med honningen. Kom æggene i skålen, et ad gangen under piskning.
  2. Tilsæt fuldkornsrismel, bagepulver og vaniljepulver, og vend det rundt i blandingen. Riv marcipanen på et rivejern, og vend den i blandingen i skålen. Smør tærteformen med olie, hæld tærtedejen i formen, og fordel den jævnt.
  3. Skræl pærerne, og skær dem i aflange både. Læg dem i en cirkel på tærtedejen, og tryk dem halvt ned i dejen. Drys kanel og kokossukker over tærten. Bag tærten i 40 min. på den midterste rille.
  4. Opskriften er fra bogen femme foood af Annika Methmann Christensen og Winnie Methmann Christensen, Femme food, Lindhardt & Ringhof, 200 kr.