Påskeklassiker: Æg i sennepssovs (skidne æg)
Den gamle klassiker ”skidne æg” blev traditionelt serveret påskelørdag.
(2 personer)
Total:25 minutter
Arbejdstid:10 minutter
Ingredienser
- 15 g smør
- 1½ spsk. mel
- 2 dl hønsebouillon
- ca. 1 dl mælk
- 1 spsk. fiskesennep
- ½-1 spsk. dijonsennep
- 2-3 æg
- salt og peber
- Pynt:
- lidt brøndkarse (alternativt kørvel, persille eller purløg)
- Tilbehør:
- bacon, rugbrød eller kogte/brasede kartofler
Sådan laver du skidne æg
- Smelt smørret i en gryde, rør melet i, og bag det igennem under omrøring.
- Tilsæt bouillon og mælk lidt ad gangen under omrøring, og kog sovsen i 8-10 min. Tilsæt evt. lidt mere mælk, til sovsen har den ønskede konsistens.
- Kog æggene smilende i 7-8 min. Pil dem, og skær dem i halve eller både.
- Smag sovsen til med de to slags sennep, salt og peber. Sovsen skal ikke koge, efter at senneppen er tilsat.
- Fordél sovsen i 2 varme tallerkner, og læg æggene i. Pynt med krydderurter, og servér straks med sprødstegt bacon, rugbrød eller kartofler.
9 skønne hjemmelavede påskeæg
-
Lav dit eget påskeæg
-
Påskeæg med pistacie og syltet ingefær
-
Påskeæg med hård og blød nougat
-
Hjemmelavede påskeæg med pistacie og orangenougat
-
Lav dine egne påskeæg med nougat og marcipan
-
Chokoladepåskeæg
-
Påskeæg med smag af hvid chokolade, brombær og lakrids
-
Nemme påskeæg med kokos, du hurtigt kan lave
-
Chokoladeæg med irish coffee