Pasta carbonara med ærter
En pasta carbonara i en lettere sommerversion med masser af friske ærter og ingen fløde. Sødmen fra de friske ærter er fantastisk sammen med den salte pecorino og guanciale.
4 personer
Ingredienser
- 500 g ærter, bælgede
- 2 store æg
- 50 g pecorino
- sort peber
- 400 g linguine
- 250 g guanciale eller bacon
Sådan gør du
- Tag halvdelen af ærterne fra, og gem til servering. Giv resten et kort opkog.
- Gem lidt af kogevandet, og brug det til at blende ærterne med til en tyk creme. Lad det køle lidt af, og bland så med æg og fintrevet pecorino.
- Kværn godt med sort peber i blandingen. Sæt pastaen over. Steg imens guanciale eller bacon i tern sprødt på en tør pande.
- Gem 2 dl af pastavandet, før det sigtes fra, når pastaen er kogt meget al dente.
- Kom den varme pasta tilbage i gryden, og vend æggeblandingen og guanciale samt de resterende ærter i.
- Brug det stivelsesholdige kogevand til at løsne op i pastaen med.
- Æggene tykner sammen med osten til en cremet sauce, der lægger sig om hvert stykke pasta. Spis med det samme!