Opskrift på pasta med cremet svampesauce og bacon

Pasta med cremet svampesauce og bacon

3

Total:20 minutter

Ingredienser

  • 100 g bacon, gerne fra Aalbæk Specialiteter
  • 1 løg, skåret i små tern
  • 1 porre, skåret i skiver
  • 2-3 kviste timian, bladene heraf
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 100 g portobellosvampe, skåret i mindre stykker
  • 100 g østershatte, skåret i mindre stykker
  • salt og peber
  • 1½ dl hvidvin
  • 1½ dl piskefløde
  • 300 g pasta, f.eks. linguine
  • 1 dl bredbladet persille, plukket
  • ½-1 spsk citronsaft.

Sådan gør du

  1. Skær bacon i strimler og steg det sprødt på en pande. Hæld fedtet fra og steg herefter løg og porre møre sammen med timian og hvidløg. Skub løg og porre til side og steg svampene gyldne. Krydr med salt og peber. Hæld hvidvin på panden og lad det simre 1 minut – tilsæt piskefløde og kog det til du har en cremet konsistens.
  2. Kog pastaen al dente i rigeligt vand med salt. Hæld pastaen i en sigte og lad det dryppe af. Kom den kogte pastaen op på panden eller i en gryde, og vend det sammen med svampesaucen. Kom stegt bacon og plukket bredbladet persille her i. Krydr med salt, peber og citronsaft, og server.