Pasta opskrift med persillepesto og semi-dried tomater

Pasta med persillepesto og semi-dried tomater

3

Total:20 minutter

Ingredienser

  • 1 bundt bredbladet persille
  • 1½ spsk pinjekerner
  • 1 dl olivenolie
  • ½ fed hvidløg, skåret i tynde skiver
  • 4 spsk parmesan, groft revet
  • salt, peber og lidt citronsaft
  • ca. 300 g pasta: penne – skruer, muslinger eller andet
  • 1 porre
  • 100-150 g semi-dried tomater
  • 50 g parmesan, groft revet
  • salt og frisk kværnet peber
  • lidt olivenolie.

Sådan gør du

  1. Pluk persillebladene fra stilkene. Rist pinjekernerne gyldne på en tør pande. Kom persille, pinjekerner, olivenolie, hvidløg, parmesan, lidt salt, peber og citronsaft i en blender eller foodprocessor og blend det, indtil det har konsistens af pesto.
  2. Kog pastaen i rigeligt vand efter anvisningen på emballagen. Skær top og bund af porren. Skyl den og skær den i skiver på skrå. Kog porre-skiverne med i pastavandet de sidste 3 min. af kogetiden. Hæld pasta og porre i en sigte og lad vandet dryppe godt fra.
  3. Vend hver portion pasta med 1-2 spsk persille pesto, semi-dried tomater og et drys revet parmesan. Krydr med friskkværnet peber og kom evt. lidt ekstra god olivenolie herpå.