Pasta med pesto rørt med mandler og mynte
5
Ingredienser
- 30 g pinjekerner
- 30 g mandler
- Ca. 3 store håndfulde basilikum
- 1 håndfuld mynte
- 1 fed hvidløg
- salt og peber
- ½ l god olivenolie (skal være afkølet)
- 50 g parmesan
- 400 g spagetti eller linguini.
Sådan gør du
- Rist mandler og pinjekerner på en pande og lad dem køle af.
- Pluk basilikum og put det i en blender med mynte, hvidløg og mandler, pinjekerner samt lidt salt og peber.
- Tilsæt derefter den afkølede kolde olivenolie indtil at pestoen har den rigtige konsistens. Riv parmasanen helt fint og vendes den i til sidst med en dejskraber.
- Kog pastaen i rigeligt vand efter anvisning på pakken og hæld vandet fra.
- Når pastaen skal serveres er det vigtigt at pestoen først vendes i, når pastaen er taget væk fra blusset, så den ikke er for varm.
- Vend evt. pasta og pesto sammen i en skål og server med det samme.
- TIP:
- Et godt råd er at tilsætte 2 isterninger, når pestoen blendes, så den hele tiden er kølig. Det holder på farven og smagen.