Pasta med squash og citron fra Hjemmet

Pasta med squash og citron

Skøn, grøn hverdagsret, der kan tilberedes på en halv time.

Jeg siger ikke nej til et godt stykke kød, men jeg er svært begejstret for grønne retter. De er ofte hurtige at tilberede, billigere end kødretter, og så ligger de altså bare godt i maven. Desuden belaster det miljøet mindre at skrue op for kødfrie dage, så det er win-win i min verden.

Prøv også min opskrift på Pasta med asparges og lime - TRYK HER

Denne pastaret giver mig minder om ferier i Italien, hvor den mælkehvide mascarponeost ofte ses i alt fra risotto til tiramisu. Den cremede friskost er ikke for de fedtforskrækkede, men når den får grøntsager til at glide ned i mindstemanden, fortrænger jeg gerne alt om fedtprocenter.

4 personer

Arbejdstid: 30 min. 

Stege-/kogetid: ca. 15 min. 

1 lille løg

1 fed hvidløg

1 spsk. smør

1 spsk. friske timianblade

2 squash

1 stor citron (øko) 

250 g mascarpone

5 spsk. parmesanost

salt og friskkværnet peber

300 g tørret pasta (eller 500 g frisk, f.eks. pastabånd/tagliatelle) 

Drys:

friske timianblade

parmesanost

1. Hak løg og hvidløg fint, evt. i en minihakker.

2. Smelt smørret på en sauterpande, og svits løg, hvidløg og hakkede timianblade heri, uden at de tager farve.

3. Vask squashene, og riv dem groft.

4. Kom de revne squash på panden, og lad det stege i ca. 5 min.

5. Riv citronskallen fint, og pres citronsaften ud.

6. Kom citronsaften i blandingen, og lad det simre i et par min. Tilsæt mascarpone og citronskal, og lad det simre i yderligere et par min.

7. Tag panden af varmen, og bland friskrevet parmesanost, salt og peber i sovsen.

8. Kog pastaen efter pakkens anvisning, lad den dryppe af i en sigte.

9. Vend den kogte pasta i sovsen, og drys med friske timianblade og friskrevet parmesanost ved servering.