Pasta med sukkerærter og grønne asparges

Pasta med sukkerærter og grønne asparges

Servér pastaen som varmt tilbehør eller smag til med citronsaft og server afkølet som pastasalat.

4-6 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 15 min.
  • Kogetid: 15 min.
  • 250 g kort pasta
  • 1 bdt grønne asparges
  • 250 g sukkerærter
  • salt og peber
  • 3 spsk olivenolie
  • evt. citronsaft
  • 50 g parmesanost

  1. Kassér den nederste træede del af aspargesene og snit resten i korte stykker.
  2. Skyl sukkerærterne og snit dem i tynde strimler.
  3. Fyld 1 liter vand og 1 tsk salt i en gryde og giv det et opkog.
  4. Kom aspargesstykkerne i gryden og lad dem simre 2 min. Tilsæt sukkerærter og lad det simre 1 min. mere.
  5. Tag grønsagerne op med en hulske og skyl dem hurtigt i koldt vand.
  6. Kog pastaen al dente i grønsagsvandet og hæld det på en sigte.
  7. Kom pastaen tilbage i gryden og vend grønsager og olivenolie i.
  8. Smag til med salt og peber og vend friskrevet parmesanost i umiddelbart før servering.
  9. Som salat: Udelad evt. parmesanost, smag til med citronsaft og lad retten afkøle.