Pasta med valnøddepesto og grønkål

Pasta med valnøddepesto og grønkål

Nem hverdagsmad med pasta - her får du opskriften på en skøn pastaret med hjemmelavet valnøddepesto.

4 personer

Total:30 minutter

Ingredienser

  • Valnøddepesto:
  • 1 bdt. persille, ca. 40 g
  • 1 tsk. fintreven, usprøjtet citronskal
  • 75 g valnøddekerner helst friskknækkede
  • 1 fed presset hvidløg
  • 50 g friskrevet parmesan
  • ¾ tsk. salt
  • peber
  • 1 dl god olivenolie
  • Desuden:
  • 150 g grønkål, uden grove stilke
  • 300 g pasta
  • 150 g chorizopølse
  • Tilbehør: friskreven parmesan

Sådan laver du pasta med valnøddepesto

  1. Nip persillen for grove stilke. Kom alle ingredienserne til pestoen i en blender eller foodprocessor, og miks det til en jævn masse.
  2. Skyl grønkålen grundigt. Hak grønkålen fint, evt. i en foodprocessor.
  3. Kog pastaen efter anvisning på emballagen. Kom grønkålen i sammen med pastaen, og kog den med de sidste par minutter. Afdryp grønkålspastaen i en si.
  4. Vend den varme pasta med pestoen.
  5. Steg skiver eller tern af chorizopølsen sprøde på en pande. Afdryp dem på køkkenrulle, og drys dem over pastaen.
  6. Server pastaen med friskreven parmesan.