Pastasalat med kikærter, chorizo og rosmarin
En lækker pasta, som er helt perfekt til sommerens picnicture.
4
Ingredienser
- 1 gulerod
- 1/4 frisk rød chili
- 1/2 dåse forkogte kikærter
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk rosmarin (friske blade)
- 4 spsk olivenolie
- 1 tsk friske rosmarinblade
- 1/3 dåsetomater
- 1/4 spansk chorizopølse, skåret i tern (ca. 60 g)
- ½ glas tør hvidvin
- 1 l bouillon
- salt
- peber
- 100 g pasta, f.eks. conchigliette (små muslinger).
Sådan laver du pasta med kikærter
- Hak eller blend gulerod og chili fint og blend med halvdelen af kikærterne, hvidløg og ½ tsk rosmarin.
- Steg blandingen i olivenolie og tilsæt chorizo. Steg i et par minutter. Tilsæt hvidvin, og lad det simre i yderligere et par minutter.
- Tilsæt derefter resten af kikærterne, rosmarin og flået tomat. Tilsæt halvdelen af bouillonen der er lavet på forhånd og lad det koge op. Tilsæt derefter pastaen.
- Tilsæt mere bouillon efter behov. Lidt ligesom når du laver risotto. Følg pastaens kogetid, men vær opmærksom på, at det godt kan tage lidt længere tid, end den anbefalede kogetid.
- Smag til med salt og peber.
- Se også opskrift på lun kartoffelsalat med bacon