Opskrift på pastasalat med kikærter, chorizo og rosmarin

Pastasalat med kikærter, chorizo og rosmarin

En lækker pasta, som er helt perfekt til sommerens picnicture.

4

Ingredienser

  • 1 gulerod
  • 1/4 frisk rød chili
  • 1/2 dåse forkogte kikærter
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk rosmarin (friske blade)
  • 4 spsk olivenolie
  • 1 tsk friske rosmarinblade
  • 1/3 dåsetomater
  • 1/4 spansk chorizopølse, skåret i tern (ca. 60 g)
  • ½ glas tør hvidvin
  • 1 l bouillon
  • salt
  • peber
  • 100 g pasta, f.eks. conchigliette (små muslinger).

Sådan laver du pasta med kikærter

  1. Hak eller blend gulerod og chili fint og blend med halvdelen af kikærterne, hvidløg og ½ tsk rosmarin.
  2. Steg blandingen i olivenolie og tilsæt chorizo. Steg i et par minutter. Tilsæt hvidvin, og lad det simre i yderligere et par minutter.
  3. Tilsæt derefter resten af kikærterne, rosmarin og flået tomat. Tilsæt halvdelen af bouillonen der er lavet på forhånd og lad det koge op. Tilsæt derefter pastaen.
  4. Tilsæt mere bouillon efter behov. Lidt ligesom når du laver risotto. Følg pastaens kogetid, men vær opmærksom på, at det godt kan tage lidt længere tid, end den anbefalede kogetid.
  5. Smag til med salt og peber.
  6. Se også opskrift på lun kartoffelsalat med bacon