Pavlova med friske jordbær og kiwi
En klassisk dessert fraNew Zealand – opkaldtefter den russiske balletdanserAnna Pavlova.Selvom det er enmarengsdessert, kanbunden sagtens bagesdagen før. Men komførst fyld på lige indenservering.
8 personer
Ingredienser
- Arbejdstid; 40 min.
- Bagetid: Ca. 50 min.
- Ikke fryse-egnet
- Ingredienser:
- 1 dl æggehvide (ca. 3 stk)
- 150 g flormelis
- 125 g marcipan
- Endvidere:
- ½ liter piskefløde
- 400 g friske jordbær (delte)
- 75 g sukker
- 4-5 kiwifrugter (i terninger)
- Pisk æggehviderne megetstive og pisk halvdelenaf flormelisen i lidtad gangen.
- Vend restenaf flormelisen i sammenmed groftreven marcipan.Læg bagepapir påbagepladen og tegn encirkel (24 cm i diam.)på bagepapiret. Fordelmarengsmassen herpå.Bag den ved 135-140grader i 45-50 min., ellertil den er sprød.
- Blandsukker i jordbærrene oglad dem stå i 20 min.,før 2 /3 af dem blandes iden stiftpiskedefløde.
- Lige indenservering: Kom flødeskumpåmarengsen og drysmed resten af jordbærreneog kiwi.