Pavlova med friske jordbær og kiwi

Pavlova med friske jordbær og kiwi

En klassisk dessert fraNew Zealand – opkaldtefter den russiske balletdanserAnna Pavlova.Selvom det er enmarengsdessert, kanbunden sagtens bagesdagen før. Men komførst fyld på lige indenservering.

8 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid; 40 min.
  • Bagetid: Ca. 50 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • Ingredienser:
  • 1 dl æggehvide (ca. 3 stk)
  • 150 g flormelis
  • 125 g marcipan
  • Endvidere:
  • ½ liter piskefløde
  • 400 g friske jordbær (delte)
  • 75 g sukker
  • 4-5 kiwifrugter (i terninger)

  1. Pisk æggehviderne megetstive og pisk halvdelenaf flormelisen i lidtad gangen.
  2. Vend restenaf flormelisen i sammenmed groftreven marcipan.Læg bagepapir påbagepladen og tegn encirkel (24 cm i diam.)på bagepapiret. Fordelmarengsmassen herpå.Bag den ved 135-140grader i 45-50 min., ellertil den er sprød.
  3. Blandsukker i jordbærrene oglad dem stå i 20 min.,før 2 /3 af dem blandes iden stiftpiskedefløde.
  4. Lige indenservering: Kom flødeskumpåmarengsen og drysmed resten af jordbærreneog kiwi.