Pavlova med kiwi

Pavlova med kiwi

Pavlova er New Zealands nationaldessert.Her er den serveret med kiwifrugt og jordbær, menman serverer den også medandre friske bær som blåbærog hindbær.

8-10 personer

Ingredienser

  • 3 æggehvider af mellemstore æg
  • 1/2 tsk. vaniljeessens
  • 3 3/4 dl sukker
  • 1 tsk. majsstivelse
  • 1 tsk. vineddike
  • 4 spsk. kogende vand
  • Desuden:
  • 1 spsk. smeltet smør
  • 2-3 tsk. majsstivelse
  • Desuden:
  • 4 dl piskefløde
  • 3-5 kiwifrugter
  • evt. 10 jordbær i skiver
  • evt. frisk mynte til pynt

  1. Pisk æggehvider, essens,sukker, majsstivelse, vineddikeog kogende vand til marengsi en køkkenmaskine eller meden håndmikser. Det tager ca.5 min.
  2. Smør en springform på 22cm i diameter med lidt smør.Klip bagepapir til – først en rundbund som lægges i formen, såpapir til formens sider. Penslbagepapiret med smeltet smør,sigt majsstivelse over, og kommarengsen i formen. Bag pavlovaeni ovnen ved 180 gr. i 10min. på midterste ovnribbe.Skru ned til 150 gr. og bag videre45 min. Sluk for ovnen, oglad pavlovaen køle helt af. En pavlova skal have en sprød skalog et skumfidusagtigt indre.
  3. Pisk fløden til skum, og fordelden over pavlovaen. Skræl kiwifrugterne,skær dem i skiver,og fordel skiverne over flødeskummetevt. sammen medjordbærskiver, og pynt evt. medfrisk mynte.