Pavlova med kiwi
Pavlova er New Zealands nationaldessert.Her er den serveret med kiwifrugt og jordbær, menman serverer den også medandre friske bær som blåbærog hindbær.
8-10 personer
Ingredienser
- 3 æggehvider af mellemstore æg
- 1/2 tsk. vaniljeessens
- 3 3/4 dl sukker
- 1 tsk. majsstivelse
- 1 tsk. vineddike
- 4 spsk. kogende vand
- Desuden:
- 1 spsk. smeltet smør
- 2-3 tsk. majsstivelse
- Desuden:
- 4 dl piskefløde
- 3-5 kiwifrugter
- evt. 10 jordbær i skiver
- evt. frisk mynte til pynt
- Pisk æggehvider, essens,sukker, majsstivelse, vineddikeog kogende vand til marengsi en køkkenmaskine eller meden håndmikser. Det tager ca.5 min.
- Smør en springform på 22cm i diameter med lidt smør.Klip bagepapir til – først en rundbund som lægges i formen, såpapir til formens sider. Penslbagepapiret med smeltet smør,sigt majsstivelse over, og kommarengsen i formen. Bag pavlovaeni ovnen ved 180 gr. i 10min. på midterste ovnribbe.Skru ned til 150 gr. og bag videre45 min. Sluk for ovnen, oglad pavlovaen køle helt af. En pavlova skal have en sprød skalog et skumfidusagtigt indre.
- Pisk fløden til skum, og fordelden over pavlovaen. Skræl kiwifrugterne,skær dem i skiver,og fordel skiverne over flødeskummetevt. sammen medjordbærskiver, og pynt evt. medfrisk mynte.