Pebermyntepastiller fra Hjemmet

Pebermyntepastiller

Lav dine egne, friske pebermyntepastiller.

På dette tidspunkt i december er jeg ved at kløjs i konfekt lavet af marcipan og nougat. Men det holder jo heller ikke med en tom konfektskål. Derfor har jeg lavet en ordentlig portion pebermyntepastiller med en befriende frisk smag, der er en tiltrængt variation i den sukkersøde juletid.

Prøv også opskriften på mine vaniljekranse med marcipan - TRYK HER

En af mine kære arbejdskollegaer er en temmelig berejst fyr, og hver gang vender han hjem med lokale lækkerier til redaktionen. Et sikkert hit er nogle velvoksne pebermyntepastiller på størrelse med en barnehånd importeret fra et fint stormagasin i London.

Da det var længe siden sidste smagsprøve, besluttede jeg mig for at lave min egen version. Og jeg er faktisk temmelig tilfreds med resultatet. Jeg håber, du bliver lige så begejstret.

50-60 stk.

Arbejdstid: ca. 1 time

Tørretid: mindst 8 timer (gerne 1 døgn)

1 æggehvide (evt. pasteuriseret) 

4 dråber pebermynteolie (købes hos bl.a. Matas og i helsekostbutikker)

ca. 300 g flormelis

250 g mørk chokolade

Pynt:

hvide chokoladeknapper

1. Pisk æggehviden i en skål, til den skummer. Kom pebermynteolie og flormelis i, og rør godt sammen.

2. Hæld massen ud på et bord eller en bagemåtte drysset med flormelis, og ælt den blank og smidig.

3. Tril massen til 50-60 små kugler, og tryk dem lidt flade, så de bliver på størrelse med en 2-krone.

4. Lad pastillerne tørre utildækkede i mindst 8 timer på køkkenbordet og gerne 1 helt døgn.

Chokoladetemperering:

5. Hak chokoladen fint.

6. Smelt ⅔ af chokoladen over vandbad. Tag skålen af varmen, og bland den smeltede chokolade med den sidste ⅓ af chokoladen.

7. Dyp pastillerne i den tempererede chokolade, og pynt med en hvid chokoladeknap, inden chokoladen stivner.

8. Sæt pastillerne på køl i et par timer. De kan holde sig i 1 uges tid i køleskabet.

Tip: Vær meget nøjagtig med doseringen af pebermyntedråber – for mange kan gøre pastillerne uspiselige.