Perlebyggrød med kakaonibs
Skøn og cremet comfort food - den lækre grød er lavet på perlebyg og og rørt cremet med mascarpone. Grøden serveres med blåbær og kakaonibs på toppen. Mums!
Perlebyggrød til 4 personer
Total:40 minutter
Ingredienser
- 5 dl vand
- 250 g perlebyg
- 7 dl mælk
- 1 stang vanilje
- ½ tsk. salt
- 1½ dl mascarpone (kan erstattes af skyr, hvis grøden skal være sundere)
- Topping:
- 100 g blåbær
- 2 spsk. kakaonibs
- 1 spsk. hasselnøddeflager
Sådan laver du perlebyggrød
- 1. Bring vand og byg i kog i en stor gryde, og lad det simre under låg i ca. 10 min.
- 2. Tilsæt mælk, vaniljekorn og stang, og kog grøden ved svag varme i ca. 20 min., til byggen er mør og mælken kogt ind.
- 3. Fjern vaniljestangen, og tilsæt salt. Afkøl grøden en smule, inden den røres cremet med mascarpone.
- 4. Server grøden med blåbær, kakaonibs og ristede hasselnøddeflager.