Opskrift på æbleskiver med æblestykker

Æbleskiver med friske æblestykker

Æbleskiver er et must i julen. Her får du en opskrift der er baseret på friske æblestykker.

Pernille Skjødts æbleskiver med friske æblestykker

Ca. 20 stk. æbleskiver med friske æblestykker

Ingredienser:

3 æg

3½ spsk sukker

2½ dl lun mælk

15 g gær

65 g smør

200 g mel

2 knsp stødt kardemomme

¼ tsk salt

1 tsk revet citronskal

lidt smør til stegning

1 æble – skåret i 20 små stykker.

Tilbehør:

God hindbær- eller solbærmarmelade + flormelis

Fremgangsmåde:

Del æggene i blommer og æggehvider. Pisk æggeblommerne sammen med sukker, indtil det bliver hvidt og luftigt. Smelt smørret i en gryde og afkøl det en smule.

Rør gæren i en skål med den lune mælk og tilsættes de piskede æggeblommer. Tilsæt mel, kardemomme, salt, citronskal og smeltet smør. Rør dejen jævn.

Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i æbleskivedejen.

Kom lidt smør i hvert hul på æbleskivepanden, fyld dejen heri, samt et lille stykke æble og bag æbleskiverne ca. 2½ min. på hver side vend dem med en strikkepind (i bedste mormorstil). Samlet bagetid er 5-6 min.

Servér de lune æbleskiver med god marmelade og flormelis.