Pink pavlova med hindbær og kiwi
Moderne marengs!
8-10 personer
Ingredienser
- 3 æggehvider af mellemstore æg
- 1 tsk. vaniljeessens eller 2 tsk. vaniljesukker
- 3½ dl sukker
- 1 tsk. majsstivelse
- 1 tsk. vineddike
- 3 spsk. kogende vand
- rød levnedsmiddelfarve
- Desuden:
- 4 dl piskefløde
- 300 g hindbær, fra frost kan bruges
- 1 dl sukker
- 3-5 kiwifrugter
- evt. frisk mynte til pynt
- Pisk æggehvider, essens, sukker, majsstivelse, vineddike og kogende vand til marengs i en køkkenmaskine eller med en håndmixer.
- Det tager ca. 5-10 min. Farv marengsen lyserød med levnedsmiddelfarve.
- Fordel marengsen i toppe på bagepapir. Glat toppene ud, skal have en højde på ca. 3 cm. Bag pavlovaerne i ovnen ved 180 gr. i 5 min. på midterste ovnribbe.
- Skru ned til 150 gr., og bag videre ca. 40 min.
- Sluk for ovnen, og lad pavlovaerne køle af i ovnen.
- En pavlova skal have en sprød skal og et skumfidusagtig indre.
- Kog hindbær og sukker op i en gryde ca. 5 min. Afkøl.
- Pisk fløden til skum, og fordel den over pavlovaerne. Skræl kiwifrugterne, og skær dem i tern. Fordel ternene over flødeskummet sammen med hindbærsauce.
De bedste opskrifter til dit nytår
-
Champagnemojito
-
Nytår: 11 skønne opskrifter på velkomstdrinks og cocktails til årets sidste fest
-
Lækre snacks til nytårstalen: 3 nemme hapser
-
9 skønne hovedretter til nytårsaften
-
Børnevenlig nytårsmenu: Nytårsmad med krudt i
-
Festlig nytårsmenu med små retter
-
Nytårsmenu med skaldyr
-
Vegetarisk nytårsmenu: 10 lækre opskrifter
-
Klassisk nytårsmenu med med stegt torsk, dyremedaljoner & tærte
-
Brownielagkage med champagneflødeskum
-
Chokolademousse med Baileys salted caramel & karamelpopcorn
-
Festlige nytårsfristelser: Solbærflødeboller