Opskrift på piri piri kylling

Piri Piri kylling

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    475 Kcal
  • Fedt:
    20 %
  • Protein:
    27 %
  • Kulhydrat:
    53 %

4

Ingredienser

  • Piri Piri pasta:
  • 4 udkernede røde chili
  • 1 tsk tørrede chiliflager
  • 2 fed knust hvidløg
  • 1 tsk havsalt
  • 2 tsk rørsukker
  • 1 spsk æbleeddike
  • 2 tsk olivenolie
  • 400 g kyllingefilet.
  • Salat af vandmelon:
  • Ca. 500 g vandmelon
  • 1 håndfuld mynte
  • 25 g små sorte oliven
  • 1 snittet rødløg
  • 100 g feta 5%.
  • 225 g røde Camarauge ris.

Sådan gør du

  1. Stød chilier og chiliflager samt knust hvidløg og salt til en tyk pasta i en morter. Kom chilipastaen i en skål og bland den med sukker, eddike og olie. Skær kyllingekødet i mindre stykker, vend dem i krydderblandingen og sæt dem på spid af træ eller metal.
  2. Grill spiddene over gode gløder 3-4 minutter på hver side, vend dem jævnligt og beregn ca. 8 minutter i alt.
  3. Skær vandmelonen i både – fjern eventuelle kerner – skær dem i mindre stykker og vend dem med øvrige ingredienser.
  4. Kog risene efter anvisningen på pakningen og servér grillspiddene med salat og ris.

TIP

Læg træspiddene i koldt vand en times tid, inden de skal på grillen.