Julekonfekt

Pistaciejuletræer

Små, yndige pistaciejuletræer med marcipan, hvid chokolade og lime. Limen giver syrligt modspil til den søde marcipan og chokolade, og juletræerne er slet ikke svære at lave. Heller ikke for børn.

Ingredienser

  • 10 små juletræer
  • 100 g marcipan
  • 50 g hvid chokolade
  • 1 økologisk lime, skal og saft heraf
  • 30 g grønne, usaltede pistacienødder
  • 10 g flormelis evt. spiseligt sølvstøv

Sådan gør du

  1. Riv marcipanen groft, og kom den i en skål. Smelt cho­koladen i en skål over vandbad, og rør den i. Tilsæt limesaft og -skal. Pisk det hurtigt sammen til en ensartet masse.
  2. Blend pistacienødder til mel, og bland det med florm­elis. Ælt halvdelen af pistaciemelet i marcipanmassen, og gem resten til pynt. Sætmassen på køl et par timer.
  3. Form massen til små juletræer, og rul dem i resten af pistaciemelet. Pynt med sølvstøv.
  4. TIP: De usaltede pistacienødder og det spiselige sølvstøv kan købes i specialbutikker og på nettet.