Blomsterbergs pistaciekugler
Iøjenfaldnede grønne pistaciekugler, der pynter i konfektskålen.
Ca. 28 stk.
Ingredienser
- Mette Blomsterbergs pistaciekugler
- 200 g ren rå marcipan
- 100 g god nougat
- ca. 250 g god, mørk chokolade 56%,
- gerne Valrhona Caraque til overtræk
- ca. 150 g usaltede pistaciekerner.
Sådan laver du Mette Blomsterbergs pistaciekugler
- Marcipanen rulles ud til to 20 cm lange pølser, der hver skæres i 14 lige store stykker, i alt 28 stk.
- Nougaten deles ligeledes i 28 ens firkanter, der trykkes lidt rund i hjørnerne, mases ind i en klump marcipan og gemmes. Kuglerne trilles helt runde og glatte og stilles i køleskab, mens chokoladen tempereres. Dyp marcipan-nougatkugler i chokoladen, og tril dem straks i fint blendede pistacienødder.
- Stil pistaciekuglerne i køleskab 10 minutter for at hærde chokoladen hurtigt. Opbevares køligt (ikke køleskab) i tætsluttende
- dåse.
SE OGSÅ:Blomsterbergs julehjerter
SE OGSÅ: Blomsterbergs valnøddekugler
SE OGSÅ: Blomsterbergs lakridskarameller