Opskrift på Mette Blomsterbergs pistaciekugler

Blomsterbergs pistaciekugler

Iøjenfaldnede grønne pistaciekugler, der pynter i konfektskålen.

Ca. 28 stk.

Ingredienser

  • Mette Blomsterbergs pistaciekugler
  • 200 g ren rå marcipan
  • 100 g god nougat
  • ca. 250 g god, mørk chokolade 56%,
  • gerne Valrhona Caraque til overtræk
  • ca. 150 g usaltede pistaciekerner.

Sådan laver du Mette Blomsterbergs pistaciekugler

  1. Marcipanen rulles ud til to 20 cm lange pølser, der hver skæres i 14 lige store stykker, i alt 28 stk.
  2. Nougaten deles ligeledes i 28 ens firkanter, der trykkes lidt rund i hjørnerne, mases ind i en klump marcipan og gemmes. Kuglerne trilles helt runde og glatte og stilles i køleskab, mens chokoladen tempereres. Dyp marcipan-nougatkugler i chokoladen, og tril dem straks i fint blendede pistacienødder.
  3. Stil pistaciekuglerne i køleskab 10 minutter for at hærde chokoladen hurtigt. Opbevares køligt (ikke køleskab) i tætsluttende
  4. dåse.

Tip

De iøjenfaldende grønne kugler pynter i konfektskålen. Få hjælp i køkkenet til at lave det – så er det nemmere og også hyggeligere.