Opskrift på Mette Blomsterbergs julehjerter

Blomsterbergs julehjerter

Ingen jul uden hjemmebagte julehjerter.

Ca. 50 stk.

Ingredienser

  • Mette Blomsterbergs julehjerter
  • Dej:
  • 200 g hvedemel
  • 100 g smør, stuetempereret
  • 75 g flormelis
  • 2 æggeblommer
  • ¼ tsk kanel
  • ¼ tsk stødt nellike.
  • Glasur:
  • 100 g flormelis, sigtet
  • 1 pasteuriseret æggehvide (30 g)

Sådan laver du Mette Blomsterbergs julehjerter

  1. Bland de tørre ingredienser godt, tilsæt de øvrige, og ælt til en ensartet dej. Stil dejen koldt ½ time inden udrulning. Rul dejen relativt tyndt ud i en anelse mel, og udstik kagerne med en hjerteform. Læg hjerterne på en bageplade med bagepapir, og bag ved 185 grader ca. 5-8 minutter. Afkøles helt på bagerist og pyntes med glasur:
  2. Pisk æggehvide og sigtet flormelis skummende og luftigt med en håndmikser. Sprøjt glasuren på evt. med et lille kræmmerhus af bagepapir. Lad glasuren lufttørre, inden julehjerterne opbevares i en tætsluttende dåse.

Tip

Her skal børnene for alvor med i køkkenet. Slip dem løs, og lad dig overraske: Tilsæt f.eks. glasuren farver, eller giv den gas med sølvkugler, krymmel og anden

kagepynt.