Blomsterbergs julehjerter
Ingen jul uden hjemmebagte julehjerter.
Ca. 50 stk.
Ingredienser
- Mette Blomsterbergs julehjerter
- Dej:
- 200 g hvedemel
- 100 g smør, stuetempereret
- 75 g flormelis
- 2 æggeblommer
- ¼ tsk kanel
- ¼ tsk stødt nellike.
- Glasur:
- 100 g flormelis, sigtet
- 1 pasteuriseret æggehvide (30 g)
Sådan laver du Mette Blomsterbergs julehjerter
- Bland de tørre ingredienser godt, tilsæt de øvrige, og ælt til en ensartet dej. Stil dejen koldt ½ time inden udrulning. Rul dejen relativt tyndt ud i en anelse mel, og udstik kagerne med en hjerteform. Læg hjerterne på en bageplade med bagepapir, og bag ved 185 grader ca. 5-8 minutter. Afkøles helt på bagerist og pyntes med glasur:
- Pisk æggehvide og sigtet flormelis skummende og luftigt med en håndmikser. Sprøjt glasuren på evt. med et lille kræmmerhus af bagepapir. Lad glasuren lufttørre, inden julehjerterne opbevares i en tætsluttende dåse.
SE OGSÅ:Blomsterbergs brunkager
SE OGSÅ:Blomsterbergs krydrede biscotti
SE OGSÅ:Blomsterbergs vaniljespecier