Pitabrød

Langtidshævede pitabrød - der altid bliver gode!

Hemmeligheden bag gode pitabrød er, at dejen skal æltes godt, så proteinerne i melet får mulighed for at udvikle stærk og elastisk glutenstruktur. Det kan gøres med hænderne eller en røremaskine. Og så skal de hæve - rigtig gerne langtidshæve - hvis du har tiden.

6

Total:40 minutter

Arbejdstid:30 minutter

Ingredienser

  • 10 g gær
  • 4 dl vand
  • 2 tsk. olivenolie
  • 1 tsk. salt
  • 500 g hvedemel*

Sådan gør du:

  1. Rør gæren ud i en skål med vand. Tilsæt olie, salt og hvedemel. Rør det hele godt sammen, meget gerne på røremaskine (10-12 min. ved middelhastighed). Rør, til dejen er blød, glat og smidig.
  2. Lad dejen hæve 1 time tildækket på køkkenbordet. Sæt den herefter i køleskab natten over eller i minimum 12 timer.
  3. Del dejen i 6 boller, og lad dem stå 5 min. på køkkenbordet. Rul dem til flade og runde cirkler med en tykkelse på ca. 2 mm.
  4. Læg pitabrødene på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag pitabrødene i en forvarmet ovn ved 230 grader varmluft i 10-12 min. De skal hæve op og blive gyldne.