Langtidshævede pitabrød - der altid bliver gode!
Hemmeligheden bag gode pitabrød er, at dejen skal æltes godt, så proteinerne i melet får mulighed for at udvikle stærk og elastisk glutenstruktur. Det kan gøres med hænderne eller en røremaskine. Og så skal de hæve - rigtig gerne langtidshæve - hvis du har tiden.
6
Total:40 minutter
Arbejdstid:30 minutter
Ingredienser
- 10 g gær
- 4 dl vand
- 2 tsk. olivenolie
- 1 tsk. salt
- 500 g hvedemel*
Sådan gør du:
- Rør gæren ud i en skål med vand. Tilsæt olie, salt og hvedemel. Rør det hele godt sammen, meget gerne på røremaskine (10-12 min. ved middelhastighed). Rør, til dejen er blød, glat og smidig.
- Lad dejen hæve 1 time tildækket på køkkenbordet. Sæt den herefter i køleskab natten over eller i minimum 12 timer.
- Del dejen i 6 boller, og lad dem stå 5 min. på køkkenbordet. Rul dem til flade og runde cirkler med en tykkelse på ca. 2 mm.
- Læg pitabrødene på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag pitabrødene i en forvarmet ovn ved 230 grader varmluft i 10-12 min. De skal hæve op og blive gyldne.