Pizza med chorizo

Pizza med chorizo

(2 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 15 min.
  • Hævetid, dej: ca. 1 time
  • Bagetid: 10-12 min.
  • Kan fryses ubagt og bages frossen
  • Pizzadej:
  • 15 g gær
  • 2 dl lunkent vand
  • 300 g italiensk mel
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk olivenolie
  • Fyld:
  • ½ glas færdigkøbt tomatsovs (eller ½ dåse hakkede tomater)
  • lidt tørret basilikum eller oregano
  • 125 g mozzarellaost
  • 1 chorizopølse
  • salt og peber

  1. Rør gæren ud i lunkent vand og ælt de øvrige ingredienser i. Ælt dejen ca. 5 min. og lad den hæve til dobbelt størrelse ca. 1 time.
  2. Del dejen i to stykker, form dem til kugler og rul dem flade med en kagerulle.
  3. Fordél sovsen på dejen, så der holdes en kant fri på 1-2 cm. Hvis der bruges hakkede tomater, så krydr med tørret basilikum eller oregano, salt og peber. Læg osteskiver og pølseskiver oven på sovsen og bag pizzaerne ved stærk varme 225-250 grader midt i ovnen 10-12 min.