Pizza med chorizo
(2 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 15 min.
- Hævetid, dej: ca. 1 time
- Bagetid: 10-12 min.
- Kan fryses ubagt og bages frossen
- Pizzadej:
- 15 g gær
- 2 dl lunkent vand
- 300 g italiensk mel
- 1 tsk salt
- 1 spsk olivenolie
- Fyld:
- ½ glas færdigkøbt tomatsovs (eller ½ dåse hakkede tomater)
- lidt tørret basilikum eller oregano
- 125 g mozzarellaost
- 1 chorizopølse
- salt og peber
- Rør gæren ud i lunkent vand og ælt de øvrige ingredienser i. Ælt dejen ca. 5 min. og lad den hæve til dobbelt størrelse ca. 1 time.
- Del dejen i to stykker, form dem til kugler og rul dem flade med en kagerulle.
- Fordél sovsen på dejen, så der holdes en kant fri på 1-2 cm. Hvis der bruges hakkede tomater, så krydr med tørret basilikum eller oregano, salt og peber. Læg osteskiver og pølseskiver oven på sovsen og bag pizzaerne ved stærk varme 225-250 grader midt i ovnen 10-12 min.