Pizza med kartofler og parmaskinke
4 personer
Ingredienser
- 3 dl tomatpuré
- 8-10 kogte kartofler (æggestore)
- 250 g frisk mozzarella, revet
- på råkostjernet eller brug 150
- g reven pizzaost
- evt. 2 tsk. tørret oregano
- lidt olivenolie
- Desuden:
- 100 g parmaskinke
- 50 g godt skyllet, spæd spinat
- lidt olivenolie
- Tilbehør: tomatsalat
- Udrør gæren i lunkent vand. Rør salt og olie i. Tilsæt melet, og ælt dejen meget smidig. Lad den hæve et ikke for
- varmt sted i ca. 3 timer. Eller allerbedst, stil den tildækket i køleskabet i 8-10 timer. Tag i så fald dejen ud 20 min. før, du skal rulle den ud.
- Del dejen i to, og rul den ud i ca. ½ cm’s tykkelse. Læg den over på bagepapir.
- Fordel tomatpuréen på bundene. Læg kartoffelskiver på, drys med ost og evt. oregano, og dryp med olivenolie. Bag pizzaerne ved 225 gr. på midterste ovnribbe i ca. 20 min.
- Fordel parmaskinken over kartoffelpizzaen sammen med spæd spinat, og dryp med god olivenolie.