Pizza med kartofler og parmaskinke

Pizza med kartofler og parmaskinke

4 personer

Ingredienser

  • 3 dl tomatpuré
  • 8-10 kogte kartofler (æggestore)
  • 250 g frisk mozzarella, revet
  • på råkostjernet eller brug 150
  • g reven pizzaost
  • evt. 2 tsk. tørret oregano
  • lidt olivenolie
  • Desuden:
  • 100 g parmaskinke
  • 50 g godt skyllet, spæd spinat
  • lidt olivenolie
  • Tilbehør: tomatsalat

  1. Udrør gæren i lunkent vand. Rør salt og olie i. Tilsæt melet, og ælt dejen meget smidig. Lad den hæve et ikke for
  2. varmt sted i ca. 3 timer. Eller allerbedst, stil den tildækket i køleskabet i 8-10 timer. Tag i så fald dejen ud 20 min. før, du skal rulle den ud.
  3. Del dejen i to, og rul den ud i ca. ½ cm’s tykkelse. Læg den over på bagepapir.
  4. Fordel tomatpuréen på bundene. Læg kartoffelskiver på, drys med ost og evt. oregano, og dryp med olivenolie. Bag pizzaerne ved 225 gr. på midterste ovnribbe i ca. 20 min.
  5. Fordel parmaskinken over kartoffelpizzaen sammen med spæd spinat, og dryp med god olivenolie.