Pizza med porrer

Pizza med porrer

En dejlig grøn ret, der kan suppleres med laks, hvis du vil gøre den lidt mere mættende.

2 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 15 min.
  • Hævetid, dej: ca. 1 time
  • Bagetid: 10-12 min.
  • Kan fryses ubagt og bages frossen
  • Pizzadej:
  • 15 g gær
  • 2 dl lunkent vand
  • 300 g italiensk mel
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk olivenolie
  • Fyld:
  • 2-3 porrer (fintsnittede)
  • 2-3 spsk pesto
  • evt. 200 g laksefilet
  • salt og peber
  • 25-50 g revet ost

  1. Rør gæren ud i lunkent vand og ælt de øvrige ingredienser i.
  2. Ælt dejen ca. 5 min. og lad den hæve til dobbelt størrelse — ca. 1 time.
  3. Del den i to stykker, ælt dem til kugler og rul dem flade med en kagerulle.
  4. Blanchér porrerne i kogende letsaltet vand og lad dem dryppe godt af.
  5. Smør pizzabundene med pesto og læg porrerne ovenpå.
  6. Fordél evt. tynde skiver laks på porrerne og drys med salt, peber og revet ost.
  7. Bag pizzaerne midt i ovnen ved stærk varme 225-250 grader 10-12 min. og servér straks.