Pizza med porrer
En dejlig grøn ret, der kan suppleres med laks, hvis du vil gøre den lidt mere mættende.
2 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 15 min.
- Hævetid, dej: ca. 1 time
- Bagetid: 10-12 min.
- Kan fryses ubagt og bages frossen
- Pizzadej:
- 15 g gær
- 2 dl lunkent vand
- 300 g italiensk mel
- 1 tsk salt
- 1 spsk olivenolie
- Fyld:
- 2-3 porrer (fintsnittede)
- 2-3 spsk pesto
- evt. 200 g laksefilet
- salt og peber
- 25-50 g revet ost
- Rør gæren ud i lunkent vand og ælt de øvrige ingredienser i.
- Ælt dejen ca. 5 min. og lad den hæve til dobbelt størrelse — ca. 1 time.
- Del den i to stykker, ælt dem til kugler og rul dem flade med en kagerulle.
- Blanchér porrerne i kogende letsaltet vand og lad dem dryppe godt af.
- Smør pizzabundene med pesto og læg porrerne ovenpå.
- Fordél evt. tynde skiver laks på porrerne og drys med salt, peber og revet ost.
- Bag pizzaerne midt i ovnen ved stærk varme 225-250 grader 10-12 min. og servér straks.