Pizza

Pizza med raw topping

Lækker vegetar pizza med raw topping

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    570 Kcal
  • Fedt:
    29 %
  • Protein:
    17 %
  • Kulhydrat:
    54 %

4

Ingredienser

  • PIZZADEJ:
  • 25 g gær
  • 2½ dl lunkent vand
  • 1 tsk salt
  • 125 g rugmel
  • 225-250 g italiensk hvedemel type 00
  • RAW TOPPING:
  • et par håndfulde rucola
  • 1 god håndfuld babyspinat
  • 1 håndfuld snittet radicchio
  • 1 potte basilikum
  • 2-3 store, hakkede tomater
  • 1 hakket rødløg
  • 25 g ristede pinjekerner
  • 1 pose små mozzarellaoste
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1-2 fed knust hvidløg
  • salt, peber

Sådan gør du:

  1. Rør gæren ud i det lune vand, tilsæt salt, rugmel og det meste af hvedemelet.
  2. Ælt pizzadejen smidig, og lad den hæve ved stuetemperatur i ca. ½ time.
  3. Del dejen i to, og rul den ud til to aflange pizzabunde på hvert sit stykke bagepapir. Forvarm ovnen til 250° med to bageplader i ovnen.
  4. Bag pizzaerne, én ad gangen, på varme bageplader i ovnen 12-15 min. Imens blandes alle ingredienserne til fyldet og vendes med lidt hvidløgsolie, salt og peber. Top pizzaerne med fyldet, og spis med det samme.