Pizza med raw topping
Lækker vegetar pizza med raw topping
Næringsindhold
- Energi pr. person:570 Kcal
- Fedt:29 %
- Protein:17 %
- Kulhydrat:54 %
4
Ingredienser
- PIZZADEJ:
- 25 g gær
- 2½ dl lunkent vand
- 1 tsk salt
- 125 g rugmel
- 225-250 g italiensk hvedemel type 00
- RAW TOPPING:
- et par håndfulde rucola
- 1 god håndfuld babyspinat
- 1 håndfuld snittet radicchio
- 1 potte basilikum
- 2-3 store, hakkede tomater
- 1 hakket rødløg
- 25 g ristede pinjekerner
- 1 pose små mozzarellaoste
- 2 spsk. olivenolie
- 1-2 fed knust hvidløg
- salt, peber
Sådan gør du:
- Rør gæren ud i det lune vand, tilsæt salt, rugmel og det meste af hvedemelet.
- Ælt pizzadejen smidig, og lad den hæve ved stuetemperatur i ca. ½ time.
- Del dejen i to, og rul den ud til to aflange pizzabunde på hvert sit stykke bagepapir. Forvarm ovnen til 250° med to bageplader i ovnen.
- Bag pizzaerne, én ad gangen, på varme bageplader i ovnen 12-15 min. Imens blandes alle ingredienserne til fyldet og vendes med lidt hvidløgsolie, salt og peber. Top pizzaerne med fyldet, og spis med det samme.