Grillet pizza med gedeost

Pizza på grill med squash, blomkål og gedeost

Prøv noget nyt og put pizzaen på grillen. Se her, hvordan du laver pizza på grill:

4 personer

Total:25 minutter

Ingredienser

  • Pizza på grill med squash, blomkål og gedeost
  • 3 dl vand
  • 25 g gær
  • 2 tsk. salt
  • 200 g fuldkornsdurummel
  • ca. 150 g italiensk hvedemel tipo ’00’
  • Fyld:
  • 2 kugler hel mozzarella
  • 4 kartofler
  • ½ squash
  • ½ blomkål
  • 100 g gedeost
  • 4 kviste frisk rosmarin eller timian
  • salt og peber

Sådan laver du pizza på grill

  1. 1. Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt, og ælt først fuldkornsdurummel og dernæst hvedemel i dejen. Ælt, til dejen er glat og smidig, og stil den tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
  2. 2. Slå dejen ned på et meldrysset bord. Del den i fire stykker, og rul hvert dejstykke tyndt ud.
  3. 3. Tænd op i grillen, og lad en bagesten blive på risten. Alternativt tændes op i
  4. ovnen på 225 grader.
  5. 4. Skær mozzarella i skiver. Skær kartofler, squash og blomkål i tynde skiver.
  6. 5. Pensl pizzabundene med olivenolie, og top med mozzarella, kartofler, squash og blomkål. Smuldr gedeost over, og drys med hakket rosmarin. Krydr med salt og peber.
  7. 6. Bag pizzaerne en ad gangen på bagestenen, til de er sprøde.

Tip

Brug færdig pizzadej, hvis det skal gå ekstra stærkt.