Opskrift på pocherede pærer i te

Pocherede pærer i te

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    170 Kcal
  • Fedt:
    14 %
  • Protein:
    3 %
  • Kulhydrat:
    83 %

4

Ingredienser

  • 4 modne, aromatiske pærer.
  • 50 g rørsukker
  • 2 teposer, f.eks. Darjiling
  • 5-6 dl vand
  • 1 stang kanel
  • 4 spsk tørrede tranebær
  • 1 dl cremefraiche 9%
  • korn af ½ stang vanilje.

  1. Flæk og udkern pærerne, brug en ske eller evt. et kuglejern.
  2. Bring sukker, te, vand og kanelstangen til kogepunktet i en gryde, og rør til sukkeret er opløst. Læg pærerne i gryden og lad dem simre, til de lige netop er møre. Tiden afhænger af sorten, men prøv med en lille spids kniv.
  3. Tag pærer + teposer og kanelstang op af gryden med en hulske og fordel pærerne i tallerkener.
  4. Kom tranebærrene i gryden og kog lagen ind ved rask varme til sirupsagtig konsistens. Fordel sirupen over pærerne og servér med cremefraiche smagt til med lidt vanilje.
  5. TIP: Prøv evt. desserten med æbler i stedet for pærer.