Spis før træning Michelle Kristensen

Proteinboller

Spis ½-1 bolle som dit før-trænings måltid eller spis en hel, hvis du skal ud på en løbetur, der varer længere end 75 minutter.

9 boller

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 4 dl lunkent vand
  • 1 dl chiafrø
  • ½ tsk. salt
  • 2 æg
  • 1 dl skyr
  • ½ dl sesamfrø
  • 1 dl græskarkerner
  • 2 dl havregryn (evt. glutenfri)
  • 4-5 dl fuldkornsrismel
  • lidt finthakkede mandler til drys

SÅDAN GØR DU:

  1. Rør gæren ud i vandet, og kom chiafrø, salt og æg i. Kom også skyr, sesamfrø, græskarkerner og havregryn i blandingen, og rør rundt.
  2. Kom herefter fuldkornsrismelet i lidt efter lidt, mens du rører – stop, når dejen hænger sammen, men stadig er lidt klistret.
  3. Lad dejen hæve i 30 minutter. Sæt ovnen på 175 grader varmluft.
  4. Form 9 boller af dejen – kom lidt mere mel i, hvis den er for klistret til, at du kan forme den.
  5. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir, drys dem med finthakkede mandler, og bag dem i 18-22 minutter.