Pulled pork & spidskålssalat

Pulled pork & spidskålssalat

Kødet skal marineres dagen før og stege i syv timer, men så kan du også glæde dig til sand velsmag og et hit til f.eks. sommerfesten.

10-12 (kød) 4 (salat)

Ingredienser

  • Marinade til pulled pork:
  • 2 dåser tomatpure
  • 2 spsk BageSød
  • 2 spsk HP sauce
  • 2 spsk sennep
  • 2 spsk soja
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk røget paprika eller cayenne peber
  • 1 spsk spidskommen (gerne hele frø)
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • ½ tsk hvid peber
  • 1,5 kg nakkefilet
  • Salat:
  • 300 g spidskål
  • 3 spsk mayonnaise
  • 150 g skyr
  • 2 spsk olivenolie
  • ½ tsk salt og lidt peber
  • 5-10 dråber flydende sødemiddel
  • 20 mandler
  • 200 g tomater
  • frisk løvstikke til pynt
  • tilbehør 4-6 tortillaer

Sådan laver du pulled pork

  1. 1. Bland alle ingredienserne til marinaden, og kom dem i en frysepose sammen med nakkefileten. Læg kødet i køleskabet, og lad det marinere til dagen efter.
  2. 2. Når det er klar næste dag, tændes ovnen på 120 grader (syv timer før, det skal være klar). Kom kødet i et fad sammen med marinaden, og tilsæt 2 dl vand. Steg kødet i ovnen ca. 7 timer – det skal ende med en centrumtemperatur på mindst 94 grader. Hiv nakkefileten fra hinanden med 2 gafler – deraf navnet "pulled pork" – så du har en mængde lækkert mørt, trevlet kød.
  3. 3. Snit spidskålen i tynde strimler, og vend med resterende ingredienser til salaten, på nær mandler, blåbær og tomater. Pynt salaten med blåbær og mandler.
  4. 4. Skær tomaterne i skiver, og server sammen med tortillaer, fyldt med kød og salat til. Giv gerne løvstikke med som topping.