Pulled pork & spidskålssalat
Kødet skal marineres dagen før og stege i syv timer, men så kan du også glæde dig til sand velsmag og et hit til f.eks. sommerfesten.
10-12 (kød) 4 (salat)
Ingredienser
- Marinade til pulled pork:
- 2 dåser tomatpure
- 2 spsk BageSød
- 2 spsk HP sauce
- 2 spsk sennep
- 2 spsk soja
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk røget paprika eller cayenne peber
- 1 spsk spidskommen (gerne hele frø)
- 2 fed hvidløg, finthakket
- ½ tsk hvid peber
- 1,5 kg nakkefilet
- Salat:
- 300 g spidskål
- 3 spsk mayonnaise
- 150 g skyr
- 2 spsk olivenolie
- ½ tsk salt og lidt peber
- 5-10 dråber flydende sødemiddel
- 20 mandler
- 200 g tomater
- frisk løvstikke til pynt
- tilbehør 4-6 tortillaer
Sådan laver du pulled pork
- 1. Bland alle ingredienserne til marinaden, og kom dem i en frysepose sammen med nakkefileten. Læg kødet i køleskabet, og lad det marinere til dagen efter.
- 2. Når det er klar næste dag, tændes ovnen på 120 grader (syv timer før, det skal være klar). Kom kødet i et fad sammen med marinaden, og tilsæt 2 dl vand. Steg kødet i ovnen ca. 7 timer – det skal ende med en centrumtemperatur på mindst 94 grader. Hiv nakkefileten fra hinanden med 2 gafler – deraf navnet "pulled pork" – så du har en mængde lækkert mørt, trevlet kød.
- 3. Snit spidskålen i tynde strimler, og vend med resterende ingredienser til salaten, på nær mandler, blåbær og tomater. Pynt salaten med blåbær og mandler.
- 4. Skær tomaterne i skiver, og server sammen med tortillaer, fyldt med kød og salat til. Giv gerne løvstikke med som topping.