Quesadillaer med mørbrad

Quesadillaer med mørbrad

Læg 2 tortillas sammen omkring lækkert fyld.

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 40 min.
  • Stege-/koge-/bagetid: ca. 30 min.
  • 1 svinemørbrad
  • salt og peber
  • 1+1 spsk. olie
  • 1 løg
  • 2 gulerødder
  • 2 stængler bladselleri
  • 1 gul peber
  • ½ dl vand
  • 1 glas tacosovs (230 g)
  • 1 ds. kidneybønner
  • 150 g mild ost (maks. 30+, 17%)
  • 8 medium tortillaer (mexicanske pandekager)
  • 1 spsk. olie (til pensling)
  • Tilbehør: salat, f.eks. agurk og avocado

  1. Rens mørbraden for sener og hinder. Skær den i 1½ cm tykke bøffer, og krydr dem med salt og peber.
  2. Brun bøfferne i ca. 1 min. på hver side i olie på en pande, og steg dem herefter i ca. 3 min. på hver side. Afkøl dem lidt, og skær dem i strimler.
  3. Hak løget, riv gulerødderne, og skær bladselleri og peberfrugt i små terninger.
  4. Svits løg, gulerødder og bladselleri i olie i en gryde et par min. Kom vand og tacosovs ved, og kog op. Lad sovsen simre i 5-6 min. uden låg. Tilsæt bønner, og kog det sammen i et par min. uden låg, rør undervejs. Sovsen skal være meget tykflydende. Smag til med salt og peber.
  5. Læg 4 tortillaer på bagepapir på en bageplade. Fordél halvdelen af den revne ost herpå og derefter sovsen. Fordél resten af osten over. Læg de øvrige tortillaer over, og pensl dem med olie.
  6. Bag quesadillaerne i ovnen ved 225 grader i ca. 15 min., til de er gyldne. Servér med salat.