Quiche med gedeost, bacon og rucola
Tærten er hurtig at lave og er også perfekt til frokost.
4
Total:1 time
Ingredienser
- Dej
- 110 g koldt smør
- 260 g hvedemel
- ½/4 tsk groft salt
- 2-4 spsk koldt vand
- ca. 6 skiver bacon (resten af pakken fra onsdag)
- 1 bundt porrer (den hvide del)
- salt og sort peber
- 100 g frisk gedeost
- ½ bundt estragon
- 2 æg
- 4 toppede spsk fromage frais
- ½ dl mælk
- ½ bakke rucola
Sådan laver du quiche
- 1. Smuldr smørret ud i mel blandet med salt. Saml dejen med koldt vand – lidt ad gangen. Det hele gøres hurtigt og nemt i en foodprocessor. Saml dejen og klem den sammen til en flad, rund bolle. Pak den ind i plastfolie og kom i køleskabet i 30 min.
- 2. Steg baconen sprød på en tør pande. Læg den stegte bacon til side på en tallerken med køkkenrulle. Snit porrerne i skiver og kom dem i panden med baconfedt. Krydr med salt og peber og steg porrerne et par minutter.
- 3. Rul dejen ud og beklæd en tærteform med den. Tænd ovnen på 200 grader. Fordel porrer og bacon i tærten og smuldr gedeosten over. Hak estragonen og drys over fyldet. Pisk æg, fromage frais og mælk sammen og hæld det over tærtefyldet.
- 4. Bag tærten i ca. 30 min til æggemassen har sat sig og dejen er sprød og gylden. Servér med rucola over.