Rabarber / Appelsintrifli

Rabarber / Appelsintrifli

En syrlig trifli med rabarber og appelsin er din nye yndlingsdessert.

(4 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 20 min.
  • Bage/kogetid: ca. 40 min.
  • Trækketid: ca. 2 timer
  • Ikke fryse-egnet
  • Makroner: (ca. 12 stk. – kan købes færdige)
  • 75 g mandler
  • 150 g sukker
  • ca. 2 æggehvider (½ dl)
  • Syltede rabarber:
  • 300 g rabarber (stykker)
  • 2 spsk sukker
  • 1½ spsk kartoffelmel
  • 1 dl appelsinsaft (friskpresset)
  • 2 appelsiner (usprøjtede, appelsinstykker og fintrevet skal til vaniljecreme)
  • Vaniljecreme:
  • 2½ dl sødmælk
  • 2 æg
  • 1 spsk majsstivelse (maizenamel)
  • 40 g sukker
  • 1 stang vanilje (kornene)
  • 1 dl appelsinsaft (friskpresset, til at væde makronerne med)

  1. Makroner: Blend mandler og sukker meget fint i en foodprocessor. Tilsæt gradvist æggehviderne og stop, når det har en passende grødagtig konsistens.
  2. Kom dejen i en sprøjtepose eller en fryse-plastpose, hvor et hjørne er klippet af.
  3. Tryk dejen ud i små klatter på 2-3 cm. Bag dem i ca. 20 min. ved 125 grader.
  4. Syltede rabarber: Bland rabarber med sukker og kartoffelmel i et ovnfast fad.
  5. Hæld appelsinsaft ved og sæt det i en 200 grader varm ovn i ca. 20 min., til rabarberne er møre.
  6. Afkøl dem og bland med stykker af appelsin. Læg makroner i portionsglas, hæld appelsinsaft i og kom rabarber/appelsinblandingen ovenpå.
  7. Lad glassene trække i et par timer.
  8. Vaniljereme: Pisk mælk med æg, majsstivelse, sukker og vanilje, bring det i kog og pisk konstant i 3-4 min.
  9. Drys cremen med lidt sukker, så den ikke trækker skind.
  10. Afkøl cremen og smag til med appelsinskal. Kom cremen på toppen af triflien lige før servering.