Rabarber-ingefær-dessert
Rabarber og ingefær smager fantastisk sammen – syrligt og pikant.
Ingredienser
- 125 g friske vinrabarber
- 50 g Multisød
- et lille stykke frisk ingefær
- ½ dl citronsaft
- 1 æggeblomme
- 50 g Multisød
- lidt vaniljekorn
- 1 dl minimælk
- 1 tsk maizenamel
- 1 æggehvide.
Sådan laver du rabarber-ingefær-dessert
- Snit rabarberne i ca. 3 cm stykker. Kom dem i et lille ovnfast fad med Multisød, reven ingefær og citronsaft. Bag rabarberne i en varm ovn ved 200° i ca. 15 minutter, til de er bløde, men ikke helt udkogte.
- Pisk æggeblomme, Multisød og vaniljekorn sammen i en gryde. Tilsæt minimælk og maizenamel. Varm op, til cremen tykner.
- Tag gryden af varmen og køl cremen af. Pisk æggehviden helt stiv og vend den i den afkølede creme. Fordel massen ud over rabarberne og kom dem i ovnen igen.
- Bag yderligere i ca. 15 min, til overfladen er bagt og gyldenbrun. Servér straks.