Rabarber-jordbær-islagkage

Rabarber-jordbær-islagkage

Søde jordbær og syrlige rabarber er et klassisk match. Her forenet i en skøn islagkage.

Ingredienser

  • Rabarberkompot:
  • 1 vaniljestang
  • 200 g rabarber
  • 100 g rørsukker
  • 1 dl vand
  • Jordbærpure:
  • 100 g jordbær
  • 2 spsk flormelis
  • lidt appelsinsaft
  • Islagkage:
  • 6 pasteuriserede æggeblommer
  • 80 g flormelis
  • 1 vaniljestang, kornene herfra
  • 5 dl piskefløde
  • 150 g mørk chokolade
  • jordbær og mynte til pynt

Sådan gør du

  1. Rabarberkompot: Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Gem kornene til isen, og brug vaniljestangen til rabarberkompotten.
  2. Skær rabarberne i små stykker, og kom dem i en gryde sammen med sukker, vand og vaniljestang. Bring det til kogepunktet og lad det simre til kompot-konsistens er opnået.
  3. Afkøl kompotten.
  4. Jordbærpure: Nip stilken af jordbærrene, og blend sammen med flormelis og appelsinsaft til pure. 
  5. Islagkage: Pisk æggeblommer, flormelis og vaniljekorn sammen med en elpisker, til det er hvidt og luftigt – det tager 4-5 minutter. Pisk fløden til skum, og vend den i æggemassen.
  6. Tag halvdelen af iscremen, og rør det afkølede rabarberkompot og 5 spsk jordbærpure, og vend i iscremen. Fyld rabarber-jordbær-isen i en springform evt. beklædt med husholdningsfilm, og fordel isen ovenpå. Frys i 4-6 timer, til den er gennemfrossen.
  7. Smelt mørk chokolade i en skål over vandbad. Overtræk isen med mørk chokolade, og sæt det i fryseren igen.
  8. Tag isen ud af fryseren 30 min før servering, og sæt det i køleskabet, så den har cremet konsistens, når den skal serveres.
  9. Pynt med friske jordbær og mynte .