Rabarber-marcipan-tærte

Sommerens bedste kage: Rabarber-marcipan-tærte

En skøn og sommerlig tærte, som smager vidunderligt med kold flødeskum.

Ingredienser

  • 10 stykker
  • Mørdej:
  • 400 g hvedemel
  • 50 g mandelmel
  • 150 g flormelis
  • 300 g koldt smør i tern
  • 1 stort æg
  • Mandelcreme:
  • 150 g hele eller smuttede
  • mandler
  • 150 g sukker
  • 3 æg, str. L
  • 150 g blødt smør
  • ¼ tsk salt
  • evt. 1 tsk mandelekstrakt
  • Fyld:
  • ca. 350 g rabarber skåret i
  • mindre stykker
  • 100 g sukker

Sådan gør du

  1. Bland mel, mandelmel og flormelis godt sammen, og tilsæt smørret, og gnid det ind i melet med fingerspidserne. Tilsæt ægget, og ælt hurtigt dejen sammen, tilsæt evt. 1-2 tsk. koldt vand, hvis dejen er svær at samle.
  2. Lad den hvile på køl i 30-60 min, del derefter dejen i to, og frys den ene halvdel ned.
  3. Rul den anden ud imellem to stykker bagepapir, tryk den i tærteformen, og skær siderne til. Prik bunden med en gaffel og bag i 18-20 min ved 180 grader, til dejen er gyldenbrun over det hele.
  4. Lad bunden køle af i formen, imens du laver fyldet. Blend alle ingredienserne til mandelcremen, og hæld over den afkølede tærtebund. Vend rabarberne med sukkeret, og stik dem ned imellem cremen på tærten, så mange som der kan være.
  5. Bag tærten i ca. 30 min, til mandelcremen er nogenlunde fast − test med en tandstik, at cremen ikke er for våd, når du trækker den ud igen.
  6. Lad tærten stå og sætte sig en times tid, før du serverer den, så er den nemmere at skære ud. Servér med cremefraiche eller koldt flødeskum.
  7. TIP! Mørdejsportionen giver nok til to tærter, så læg den anden portion i fryseren, så har du til næste gang, den søde tand melder sig.