Den lækreste rabarber mazarincrumble

Her får du et miks af en dejlig svampet marcipankage og et klassisk sprødt crumblelåg. Kagen er bagt med rabarber, der giver et dejligt syrligt modspil til marcipanen – men du kan bruge lige den frugt eller de bær, du drømmer om.

12 personer

Ingredienser

Marcipankage

  • 200 smør, blødt
  • 200 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 100 g marcipan, groftrevet
  • 4 æg
  • 2 spsk cremefraiche 18% (eller græsk yoghurt 10%)
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 300 g rabarber
  • 1 spsk sukker
  • 1 spsk hvedemel

Crumble

  • 125 g smør
  • 125 g brun farin
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk salt

Marcipankage

  1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Pisk smør, sukker og vaniljesukker sammen. Tilsæt groftrevet marcipan. Pisk ét æg i dejen ad gangen, og tilsæt cremefraiche. Bland mel og bagepulver, og sigt det i dejen. Beklæd en springform (diam. 23 cm) med bagepapir. Hæld dejen i formen. Skyl rabarberne, og skær dem i små stykker. Vend rabarberne med sukker og hvedemel, og fordel dem på dejen.
  2. Kom ingredienserne i en gryde, og smelt dem sammen ved svag varme til en smuldret masse. Fordel crumble på rabarberne. Bag kagen i ca. 50 minutter. Kagen må gerne være en smule blød i midten. Lad kagen afkøle og server med cremefraiche.

Frederikke Wærens

imagefvuor.png

Influencer, kogebogsforfatter og opskriftsudvikler.

Følg hende på Instagram@frederikkewaerens